Collector Forbrukslån

Collector-Forbrukslan

Collector Bank er et svensk finansselskap som begynner å bli ganske store, også i Norge. Selskapet tilbyr en rekke tjenester, både på det private markedet og for bedrifter. Ikke bare utlån til forbruk, men også factoring-tjenester, finansiering av eiendom og inkassotjenester. For private forbrukere tilbyr Collector forbrukslån i mellomklassen. Minste lånesum er 20 000 kroner, mens øvre lånegrense er 100 000 kroner.

Lån uten å stille med pant

Forbrukslån fra Collector krever ingen sikkerhet fra din side. Det vil si at banken tar ikke pant i en formuesgjenstand, slik det er vanlig når du for eksempel tar opp boliglån. Du kan også bruke pengene til hva du vil, uten at banken legger seg opp i dette. Merk deg at det er vanlig at bankene likevel spør om formålet med lånet. Dette har med loven om hvitvasking av penger å gjøre, og betyr ikke at det er noen begrensninger for bruken av ditt lån, så lenge formålet ikke er av kriminell art. Om du for eksempel oppgir at du planlegger å kjøpe bil, men i stedet bruker pengene på ferie, står du helt fritt til å gjøre det.

Betingelsene på forbrukslånet

Som det fleste banker beregner Collector rentebetingelsene du får, basert på din kredittscore. Den laveste nominelle renten ligger noe høyt hos denne banken. Dette betyr lite for de med gjennomsnittlig kredittscore. For å få laveste renter hos de konkurrerende banken, må nemlig kredittscoren være veldig høy. Du vet i alle tilfeller ikke hva ditt rentetilbud blir, før du har søkt og fått svar. Søker du hos flere banker, får du et godt utgangspunkt for å velge det rimeligste lånet.

Søknadsprosessen hos Collector

Collector er ikke alltid blant de raskeste på utbetaling av lån. Med det sagt, du kan få pengene i løpet av noen dager, så lenge du signerer med BankID og ellers sender inn eventuell påkrevd dokumentasjon raskt. Dersom du signerer på en papiravtale, kan det hele ta flere dager ekstra. Collector svarer på søknaden like etter at du har sendt den, der du får oppgitt hvilke renter du tilbys og de totale kostnadene. Deretter foretar banken en ekstra vurdering etter at gjeldsbrevet er signert. Godkjennes søknaden da, vil de gå noen dager før du har pengene på kontoen din. Kravene til søkeren er noenlunde det samme som hos andre banker. Du må være over 20 år, tjene minimum 200 000 kroner i året, ha bodd i Norge i to år dersom du ikke er norsk statsborger, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger.